Squash

Squashia Jyväskylässä

SQUASHIN HISTORIA

Squashin alkuperämaa on Englanti ja lajin alkumuotona pidetään Lontoon majataloissa ja vankiloissa 1800-luvulla pelattua rackets-peliä, jossa pelaajat löivät pallon vuorotellen pihojen kivimuureihin. Ensimmäiset squashkentät rakennettiin Harrowin poikakouluun v. 1864, josta laji hiljalleen levisi muualle Englantiin. Suomen rakennettiin ensimmäiset kolme squashkenttää v. 1940, jotka otettiin käyttöön kuitenkin sotien vuoksi vasta v. 1968.

SQUASHKENTTIÄ HUTUNGISSA ON YKSI (toinen kenttä pöytätenniksen käytössä mutta tarvittaessa mm.turnauksia varten varattavissa myös squashiin).


SQUASHIN PELIAJATUS

Pelaajat lyövät vuorotellen niin, että pallo lentää etuseinään suoraan tai minkä tahansa muun seinän kautta. Lyönti voi tapahtua yhden lattiapompun jälkeen tai suoraan ilmasta. Squash pallon on osuttava etuseinään yläraja- ja alalistan väliin.

www.squash.fi

Hutungin pukuhuoneiden yhteydessä on saunat (naisten/miesten) jotka lämpiävät iltaisin klo 16-21.00 sekä viikonloppuisin jo aamusta alkaen. (Miesten sauna remontissa huhtikuu-24 alkaen ja täten pois käytöstä)

RACKETBALL

Racketball on squashkentällä pelattava mailapeli, joka tuo uuden ulottavuuden vahoillesquashkonkareille ja helposti opittavan laji niin aloittelijoille kuin lapsillekin. Alkuun pääsee huomattavasti helpommin kuin squashissa, mutta kokeneille kilpapelaajillekin riittää haastetta enemmän kuin riittävästi.

Miksi Racketball?

Helpoin mailapeli oppia ja pelata. Loistava peli lapsille ja erittäin hyvä yli 50-vuotiaille mailapelaajille.


TEAMHUTUNKI-KORTILLA VOIT HARRASTAA KAIKKIA LAJEJA RAJATTOMASTI.
Katso lisää hutunki.fi/team-hutunki

SQUASHIN PELIVUOROVARAUKSET JA AUKIOLOAJAT

Pelivuorovaraukset Squash ajanvaraus tai p.0300 472388. Aukioloajat: Katso ajankohtainen aukioloaika etusivulta.

Tervetuloa.