Liikuntakeskus Hutunki

Hutungin historia ja tämä päivä

Hutungin massiivinen kiinteistö on SOK:n entinen lautavarasto, joka rakennettiin v.1953 ja oli silloin tilavuudeltaan valtakunnan suurin käsin tiilistä muurattu betonirunkoinen rakennus (57500m3).

Rakennustyöt Palloilukeskukseksi muuttamisesta aloitettiin kesällä 1992, Vaajakosken Rakennuspalvelun toimesta. Hutunki on hyvä esimerkki vanhan teollisuusyhdyskunnan rakennemuutoksesta. Tyhjilleen jätetty teollisuusrakennus uudistettiin liikuntakeskukseksi. Perustettiin palloilukeskus Hutunki, jossa pääomistajana oli Vaajakosken Rakennuspalvelu sekä muutamia muita omistajia. Palloilukeskus avattiin 8.3.1993, lajivalikoima piti sisällään tenniksen, sulkapallon sekä squashin. Aika alkuvaiheessa lajivalikoima kasvoi seinäkiipeilyllä ja myös alakerran kaksi tenniskenttää otettiin salibandyn/sählyn käyttöön.

Hutungin nimi sai alkunsa Vaajakosken Rakennuspalvelun Asko Holmströmmin Kiinan matkan innoittamana. Hutunki muistutti avoimena isona hallina, Pekingin Hutong-kaupunginosaa, jonka isolle aukiolle kokoonnuttiin retkille lähtöön. Nimi palvelee hyvin tänäpäivänäkin, koska tännekin kokonnutaan isoin joukoin.

Palloilukeskus Hutunki Oy halusi ulkoistaa liiketoiminnan ja alkoi etsiä itsenäistä yrittäjää Palloilukeskuksen toiminnan pyörittämiseen. Tuija ja Jukka Poutiainen aloittivat yrittäjinä 1996 tammikuussa, perustivat liiketoiminnan pyörittämiseen Hutunki Pelit Oy:n, jonka myös 100% omistavat. Tuija (toimitusjohtaja) kaupallisen ja yrittäjän koulutuksen omaavana, sai myös miehensä Jukan (liikuntajohtaja), joka toimi sillä hetkellä liikunnanopettajana, innostumaan yrittäjyydestä. Silloin Palloilukeskus Hutunki Oy muuttui kiinteistöyhtiöksi.

Tuija ja Jukka ostivat v.1999 Hutunki Pelit Oy:lle, kiinteistöyhtiö Palloilukeskus Hutungin osakepääomasta 88% ja v.2002 loput. Samana vuonna lajitarjonta kasvoi ja Hutunkiin avattiin 12-ratainen keilahalli.

Tänä päivänä Hutunki on monipuolinen liikuntakeskus, lajivalikoimasta löytyy jo parikymmentä eri lajia. Ulkopihaltamme löytyy upea 18- väyläinen minigolfkeidas ja kaksi ulkopadel kenttää. Liikunnallisten palvelujen lisäksi tarjoamme valmennuspalveluja business coachingista lajivalmennuksiin. Juhliin, kokouksiin ja ruokailuihin meiltä löytyy kaksi kokoustilaa ja viihtyisä saunakabinetti. Saunakabinetissamme on katettu terassi ulkoporeammeella.

Pystymme tarjoamaan monipuolisia liikuntapaketteja yrityksille, ryhmille ja oppilaitoksille, jotka voivat tilojen, ohjelman ja valmennuksien lisäksi sisältää myös kokkimme lohtiman ruokailun.

Hutunki on yksi Suomen suurimmista yksityisessä omistuksessa olevista liikuntakeskuksista. Yrityksemme tärkeimmät arvot ovat luotettavuus, laadukkuus, asiantuntijuus ja vastuullisuus. Perheyrityksenä Hutungissa työskentelee myös lapsemme, Miikka, Oona ja Jasmiina. Miikka hallipäällikkönä, huolehtii keilahallimme koneistosta, tilauksista, keilakilpailuista ja urheiluvälinehuolloista. Oona ravintolapäällikkönä, huolehtii tilausruokatilaisuuksistamme, tilauksista ja kehittämisestä sekä kirjanpidon esivalmisteluista. Jasmiina markkinointipäällikkönä, hoitaa markkinoinnin, taloushallinnon töitä toimistossa, myynnin sekä henkilökunnan työhyvinvoinnista huolehtimisen. Jasmiina on kouluttautunut tanssillisen liikunnanohjaajaksi ja LCAF certified coachiksi, joten vastaa myös ryhmäliikuntatunneistamme ja life-/business coachingista.

Hutunki Pelit Oy avasi 5.8.2019, uuden 8-rataisen keilahallin Äänekoskelle. Keilahallin tilat, koneet, pelaaja-alueen kalusteet ja radat omistaa Äänekosken kaupunki. Hutunki Pelit Oy on investoinnut kahvion laitteet, kalusteet ja tarvikkeet. Hutunki Pelit Oy on vuokrannut keilahallin Äänekosken kaupungilta. Pankkari Bowlingissa Brunswickin uusin halliteknologia tarjoaa, mahdollisuuksia elämykselliseen keilaamiseen aina perheen pienimmistä ammattilaisiin saakka

Lämpimästi tervetuloa Hutunkiin ja Pankkari Bowlingiin.